Collaboration

 

Collaboration is het samenwerken tussen mensen met een gemeenschappelijk doel. Collaboration software stelt teams in staat om veel efficiënter samen te werken. Collaboration software is met name effectief in organisaties waar projectmatig gewerkt wordt. Het 'zaakgericht' werken binnen de overheid bijvoorbeeld kan door dergelijke oplossingen verder geoptimaliseerd worden.

Een dergelijke oplossing vraag om een andere manier van (samen)werken. In plaats van (of in aanvulling op) bestaande filesystemen op servers en de eigen PC worden documenten centraal opgeslagen binnen de eigen team-omgeving. De informatie is via het eigen intranet te ontsluiten voor alle hiertoe gerechtigde personen. Zo wordt informatie veilig gepubliceerd en gedeeld. Door gebruikmaking van Wiki’s kunnen teams snel en efficiënt gezamelijk werken aan documenten zonder discussie te hebben over verkeerde of oude versies.

Aerint ondersteunt organisaties met de selectie, implementatie en training om deze efficiënte werkwijze daadwerkelijk te borgen binnen de organistatie; Zo haalt Aerint het meest uit collaboration software voor haar klanten!